Üdvözöljük az STKH Kft. weboldalán!
Magyarország | 9400 Sopron, Harkai domb 0466/31 hrsz. Tervezzen útvonalat!
Kezdőlap » Válogatni egyszerű » A zöldudvar

A szelektív hulladékgyűjtés ma már a mindennapjaink természetes része, de tudunk-e minden fontosat erről a rendszerről? Cikksorozatunkban példákkal, gyakorlati tudnivalókkal tesszük vonzóbbá az otthoni válogatást.

A zöldudvarok városunkban egy új lehetőséget biztosítanak a lakossági hulladék felelős és biztonságos elhelyezésére. A hulladékgyűjtő-szigeteken megszokott csomagolási hulladékon felül még további hulladékfajták is elhelyezhetők a zöldudvarokban. 14-féle hulladékot szállíthat be a lakosság, az átlagos háztartási mennyiségben ingyenesen.

A zöldudvar igénybevételének feltétele, hogy az üzemeltetést végző hulladékgazdálkodási közszolgáltatónak ügyfele legyen a hulladék beszállítója. Ezt a lakcímkártya-adatok egyeztetésével ellenőrzi a beléptetéskor a zöldudvar kezelője. Szintén feltétel, hogy hulladékgazdálkodási-díj tartozása ne legyen az igénybevevőnek. Amennyiben a nyilvántartás fizetési elmaradást mutat, lehetőség van a helyszínen azonnali rendezésre és így a hulladék átadható.

A felhalmozódott kacatoktól, tönkrement eszközöktől lehet kulturáltan megszabadulni, ha a zöldudvari lerakást választják a városunkban lakók: elektronikai cikkek, bútorok, nagyméretű gyerekjátékok, lakásfelújítás során keletkező törmelék, gumiabroncs, fáradt olaj stb. szállítható be ide.

A zöldudvarban anyagfajtákra szétválogatott, lakossági hulladékot lehet elhelyezni ingyenesen, az önkormányzati szabályozással meghatározott mennyiségben. A kvótán felül csak lerakási díj ellenében vehető igénybe a rendszer.

Érdemes a zöldudvarok nyújtotta lehetőségeket folyamatosan használni, hogy a lomok ne gyűljenek fel otthonunkban!

Tipp: A nyitvatartási időről és a lerakható hulladékfajtáktól tájékozódhat az STKH honlapján. A még kihasználható beszállítási lehetőségekről az Ügyfélszolgálati Irodában kérhet tájékoztatást.