Üdvözöljük az STKH Kft. weboldalán!
Magyarország | 9400 Sopron, Harkai domb 0466/31 hrsz. Tervezzen útvonalat!
Kezdőlap » Szemetes tanulságok » Amfora, a rómaiak PET palackja

Az Új Utca Kukafesztivál idei legnagyobb meglepetése a Családi 7próba egyik helyszíne, a Fórum Múzeum volt. A két nap alatt közel 60 család, 220 hétpróbázó csodálkozott rá Sopron ókori fórumára. A próba érdekessége nemcsak a történelmi helyszín varázsában, hanem az STKH új szemléletében is rejlett. A játékosok egyik ámulatból a másikba estek, amikor kiderült számukra, hogy az ókori rómaiakat és a ma emberét többek között a rossz mentalitás is összeköti. Ezt az STKH az egyszerhasználatos eszközök, a visszafordíthatatlan természeti károsítás és a nem tisztelt közös értékekkel szemléltette.

A véletlennek köszönhetően egy székesfehérvári házaspár is meglátogatta a Fórum Múzeumot. A beszélgetésből kiderült, hogy Tibor fiatalkorában régésznek készült. Szavai szerint, még soha nem gondolkodott el az STKH által bemutatott összefüggésen, hiszen a régészeknek mindig nagy öröm megtalálni az ókori szemétdombokat, mert a hulladékokból rekonstruálhatják a rég letűnt korokat.

Az ókori Scarbantiában bemutatott párhuzam bizonyítja, hogy az ember mentalitása 2000 év távlatában sem sokat változik, viszont a technológia fejlődésével, a környezetére egyre ártalmasabb anyagokat gyárt – emelte ki a házaspár.