Üdvözöljük az STKH Kft. weboldalán!
Magyarország | 9400 Sopron, Harkai domb 0466/31 hrsz. Tervezzen útvonalat!
Kezdőlap » Beszámolók » Az STKH képviseli…

Az STKH képviseli hazánkat az Európai Hulladékcsökkentési Díjért folytatott versenyen

Magyarországról Gazdálkodó/ipari szervezet kategóriában az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. akciótervét nevezték az Európai Hulladékcsökkentési Díjra.

Az STKH Kukaünnep nevű rendezvényével emelkedett ki a pályázó akciótervek közül. Sopron és térsége hulladékgazdálkodó cége tavaly november 22-én a kukabútoroktól kezdve a kukásautóig bemutatta eszközeit a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. Az érdeklődők a kukás ruhákat is felpróbálhatták, erre az alkalomra a hölgyeknek egy szoknyás változatot is készített a cég. Megjelent Zsófi néni, a kukások védőangyala, volt kukás kikiáltó, kukagörgetés és kukás kvíz is. A rendezvény legkülönlegesebb eleme a Too Much Waste című nemzetközi karikatúra pályázat legjobb alkotásaiból nyílt kiállítás volt.

Az Európai Hulladékcsökkentési Díjért folytatott versenyre azokkal az akciókkal lehetett nevezni, amelyek az Európai Hulladékcsökkentési Héten november 22-30. között zajlottak.

Az Európai Bizottság kezdeményezésébe hazánkban több mint 100 ezer embert sikerült bevonni, összesen 150 különböző akcióban.

Az európai megmérettetésben kategóriánként három akciót választanak ki, amely a döntőbe kerül. Ennek eredménye áprilisban várható.

A végső döntést egy nemzetközi szakmai zsűri hozza majd meg, amelynek tagjai a környezetvédelmi ágazatokban és a hulladékgazdálkodás területén dolgozó, európai szinten elismert szakemberek lesznek.

A nemzetközi díjátadó ceremónia idén május 27-én, Magyarországon lesz.