2022.01.20.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai napon (01.20) fertődi zöldudvarunk áramszünet miatt nem tudott kinyitni. Következő nyitvatartási nap: 01.22 szombat.

Együttműködésüket köszönjük.


2022.01.03.

Tisztelt Ügyfeleink!

Az STKH az idei esztendőben is szervezetten elszállítja a kidobott fenyőfákat. A gyűjtési időpontok településenként a weboldalunkon is elérhető hulladéknaptárakban találhatók. A menüpontot ide kattintva is elérheti.

Az alábbi felsorolásban a soproni és kapuvári gyűjtési időpontokat gyűjtöttük össze:


2021.12.13.

Fontos szabályok: a hulladékkezelés nagyobb figyelmet igényel a téli hónapokban!

Csak bekötött zsákban tegyen hamut a kukába!

A hamu szóródik ürítés közben, ráadásul veszélyt jelent az edények ürítését végző dolgozók egészségére és a gépjárműveket is károsíthatja az alkatrészek közé kerülve.

Mindig ellenőrizze, hogy a hamu teljesen kihűlt-e!

Többször előfordult már, hogy a kihűltnek hitt hamu alja még parázslott és a kukásautó rakterében vagy ürítés közben begyújtotta a többi hulladékot.

A hamu elszállítása kizárólag jól bekötött zsákban, kihűlt állapotban valósulhat meg!

Csak száraz hulladékot dobjon a kukába!

A nedves hulladék hozzáfagyhat az edény oldalához, ilyenkor szinte lehetetlen üríteni a kukákat. Különösen igaz ez a nedves levelekre és egyéb zöldhulladékra.

Gyűjtse STKH-s zsákokban a többlet hulladékot!

A kukába tömörített hulladék hideg, nedves időben belefagyhat az edénybe. Ha többlethulladék keletkezik háztartásában, – ahogyan egész évben – gyűjtse a külön erre a célra rendszeresített, STKH logóval ellátott zsákba.

Komposztálja a zöldhulladékot télen is!

A konyhai és kerti zöldhulladék kezelésére egész évben megoldás a házi komposztálás. Így csökkentheti az elszállítandó hulladékát, amivel költséget takaríthat meg és értékes tápanyaghoz juttathatja növényeit.

Húzza megfelelő helyre kukáját, hogy a hulladékot biztosan üríteni lehessen!

A hó, a jég és az egyéb közlekedési akadályok télen különösen megnehezíthetik a hulladékgyűjtő gépjárművek közlekedését. Az ürítésre kihúzott edényeket helyezze a hulladékgyűjtő gépjármű által  könnyen megközelíthető helyre, az STKH munkatársai csak ebben az esetben tudják biztonságosan elszállítani a hulladékot.


2021.12.06.

A Jane Goodall Intézet szervezésében az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával idén novemberben is megrendezésre került a „Passzold vissza, Tesó!” kampány. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a több kényelmi elektronikai eszközben is megtalálható koltán illegális afrikai bányászatának legsúlyosabb környezeti és társadalmi problémáira, illetve segítsen ezek feloldásában. Az idei esztendőben cégünk, az STKH kollégái is csatlakoztak a kezdeményezéshez, amely során a dolgozói összefogás erejének köszönhetőn több mint 30 kg eszközt és kiegészítőt gyűjtöttünk össze, hogy ezzel is támogathassunk egy értékes ügyet.

A kampány időtartama alatt kiemelt hangsúlyt fektettünk az e-hulladék egyéb aspektusaira is, így a honlapunkon található Tudástár egy új, az elektronikai hulladékkal részletesen foglalkozó menüvel bővült, benne rengeteg hasznos, „zöld tudásanyaggal”.


2021.11.12.

Tisztelt Ügyfeleink!

Fertőendréden a kommunális hulladékgyűjtés napja december 6-tól péntekről keddre változik.

A régi rend szerinti utolsó gyűjtési nap: december 3. (péntek)
Az új rend szerinti első gyűjtési nap: december 7. (kedd)

A szelektív gyűjtést változatlanul a hulladéknaptárban meghirdetett napokon végezzük.

Együttműködésüket köszönjük.


2021.07.14.

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy 2021. július 1-től Sárvár település adott területén megváltozik a szelektív hulladék elszállítási rendje. A továbbiakban csütörtök helyett SZERDÁN kerül elszállításra.

szelektív hulladékgyűjtés napja

július 28.

augusztus 25.

szeptember 22.

október 20.

november 17.

december 15.

Érintett utcák a Hegyközségben: Almáskerti utca, Barackfa utca, Bodza utca, Búzavirág utca, Celli út, Eper köz, Felső-sótonyi utca, Harangvirág utca, Herpenyő utca, Hóvirág utca, Ipartelep utca Iskola utca, Kilátó utca, Kisiparos üzletsor, Kopácsi dűlő, Körtefa utca, Liliom utca, Magasházi út, Mályva köz, Ostffyasszonyfai utca, Otello utca,Péntekhegyi utca, Pipitér köz, Sótonyi utca, Százszorszép utca, Szilvafa köz, Tölgyfa utca, Újhegy utca, Vöröskavicsos utca

Érintett utcák a városban: Arad utca, Dorottya utca, Esze Tamás utca, Eőry Vilmos utca, Kanizsai utca, Orsolya utca

Együttműködésüket köszönjük!


2021.06.07.

Tisztelt Ügyfelünk!
A Magyar Posta Zrt. 2021.06.01-ji dátummal megszüntette a Társaságunk által alkalmazott fehér csekkes számlanyomtatványok befogadását és átállt a sárga csekkes számlanyomtatványok használatára. Ennek következtében 2021.06.01. napjától kezdődően a Magyar Posta Zrt. már nem képes befogadni a cégünk által korábban kiállított fehér csekkes postai számlabefizetési megbízásokat. Amennyiben rendelkezik még be nem fizettet fehér csekkes postai számlabefizetési megbízással, úgy kérjük törekedjen másik fizetési móddal kiegyenlíteni azt (átutalás, készpénz, stb.). Ha kizárólag csekkes fizetési móddal kívánja rendezni tartozását, úgy kérjük jelezze ezen szándékát felénk a szamlazas@stkh.hu e-mail címre vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül, és készítünk sárga csekkes számlamásolatot. Felhívjuk figyelmét, hogy az átállás során a sárga csekkes számlanyomtatványok kiállításában késések merülhetnek fel, ezért kérjük, hogy lehetőség szerint az átutalásos fizetési módot részesítse előnyben.

Együttműködését köszönjük!


2021.04.22.

A Föld (hó)napja – szánjunk pár percet környezetünkre minden nap

Ma van a Föld napja, amely minden évben remek lehetőséget kínál arra, hogy felhívjuk a figyelmet és rádöbbenjük arra, hogy mindennapos életvitelünk és fogyasztási szokásaink mekkora károkat okoznak a természeti környezetünkben és az élővilágban. Az idén 51. alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi mozgalom jeles napjának célja természetesen nemcsak a figyelemfelhívás, hanem olyan változások elősegítése, amelyek révén fenntarthatóbb, környezettudatosabb szokások alakulnak ki a hétköznapokban.

Fontos tehát, hogy ne csak egyetlen napon törődjünk bolygónk jövőjével, hiszen már néhány egyszerűbb, apróbb változtatással is hatalmas eredményeket érhetünk el. Ezért is találó a Föld napja jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” Ezt a kérdést egy fiatal amerikai egyetemista tette fel 1970-ben, akinek kezdeményezése mára egy több, mint fél évszázados múltra visszatekintő globális mozgalommá nőtte ki magát. Sokszor azonban az április 22-i gondolataink és fogadalmaink sajnos olyan gyorsan el is szállnak, mint a december 31-én kitűzött újévi terveink.

Hogy senki ne feledkezzen meg a környezettudatos magatartás fontosságáról, az STKH-nál az idei esztendőben kereken 30 napon át emlékezünk meg a Föld (hó)napjáról. Mivel vásárlási és ezzel szoros összefüggésben hulladékkezelési szokásaink erősen kihatnak bolygónkra, weboldalunkon minden egyes nap megosztunk 1-1 rövid, de annál elgondolkodtatóbb tényt, érdekességet, statisztikát és azt is megmutatjuk, hogy mennyire jelentős változásokat érhetünk el, ha mindenki csak egy kicsit beletesz (vagy jelen esetben éppen bennehagy) a „közösben”.

Az utolsó fejezet megjelenése után természetesen a teljes anyagot letölthetővé tesszük egy füzet formájában, hogy a jövőben is bármikor felhasználhassák a háztartások, oktatási intézmények, szervezetek.

Bővebben: Egy nap a holnapért! -A Föld napja


2021.03.12.

Az STKH is készül a tavaszra: nyitnak a komposztáló telepek és indul a zöldhulladék-gyűjtés

Az előző évekhez hasonlóan a tavasz beköszöntével nemcsak a fák zöld levelei térnek vissza, hanem az STKH két közkedvelt szolgáltatása is. Március 16-án nyitnak a közösségi komposztáló telepeink, és hamarosan újraindul a zöldhulladék-gyűjtés is. Éppen ezért csokorba szedtük, hogy mire érdemes odafigyelni az elkövetkező napoktól, hetektől, hogy a zöldhulladéktól is könnyedén, kulturáltan szabadulhasson meg.

A házhoz menő rendszerű zöldhulladék-gyűjtést ingyenesen igénybe vehetik a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjat befizető lakossági ügyfeleink. Áprilistól kezdve egészen novemberig havonta 1 alkalommal biztosítjuk a zöldhulladék elszállítását az e célra kijelölt, 170 literes, emblémázott zsákokból (melynek ára 220 Ft) vagy a szabványos zöldhulladék-gyűjtő edényekből, amelynek beszerzéséről honlapunkon talál részletes információkat. Amennyiben az egyes önkormányzatok szükségét érzik és erre külön szerződést kötnek, úgy az adott településeken már márciusban újraindulhat a zöldhulladék-gyűjtés házhoz menő rendszerben.

A zsákokba, edényekbe fák és bokrok (maximum 5 cm átmérőjű) nyesedékeit, lenyírt füvet és lehullott leveleket dobhat. Tilos azonban a zöldhulladék közé helyezni például földmaradékot, forgácsot, tuskót, nádat vagy konyhai hulladékot. Hogy az egyes településeken az adott hónap melyik napján szállítjuk el a zöldhulladékot, arról a weboldalunkon található hulladéknaptárokban kaphat pontos tájékoztatást. Az itt megjelölt zöldhulladék-gyűjtési napokon legkésőbb reggel 5 óráig kell kihelyezni a zsákokat vagy edényeket.

A zöldhulladék leadására lehetősége van lakossági ügyfeleinknek (vagyis a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjat befizetőknek) évente 6 alkalommal ingyenesen, alkalmanként legfeljebb 300 kg mennyiségben komposztáló telepeinken Sopronban, Fertőendrégen, Cséren és Kőszegen. Egy alkalom nem osztható fel több fordulóra, a telepeken levágott fű, kerti zöldhulladék, falevél, avar és (maximum 20 cm átmérőjű) fa nyesedék adható le. Ezen felül fontos kiemelni, hogy az egyes komposztáló telepekre az alábbiak szerint szállíthatnak be az egyes települések lakosai:

  • Soproni Komposztáló telep: csak a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás tagjai
  • Fertőendrédi Komposztáló telep: csak a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás tagjai
  • ­Cséri Hulladékkezelő Központ: teljes szolgáltatási területről fogadható
  • Kőszegi telephely: teljes szolgáltatási területről fogadható
  • Celldömölki Komposztáló telep: csak a ZalaISPA Társulás tagjai

Lakcímkártyáját semmiképp ne felejtse otthon, hiszen a komposztáló telepeken a lerakás jogosultságát ennek bemutatásával ellenőrizzük. Ezután a létesítmény kezelőszemélyzete szemrevételezéssel ellenőrzi, hogy a beszállítandó zöldhulladék fogadható-e. A hulladékot a kezelőszemély tájékoztatásának megfelelően, a beszállítónak kell elhelyeznie a fogadótéren. Amennyiben hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjtartozása van, úgy természetesen nem rakhat le zöldhulladékot annak kiegyenlítéséig.

A közösségi komposztálóknál a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett történik a zöldhulladék átvétele. A lerakó területén egyidejűleg kizárólag egy ügyfél tartózkodhat (1 jármű legfeljebb 2 fővel) a szájmaszk viselésére és a másfél méteres távolságtartásra vonatkozó szabályok betartásával.

A közösségi komposztálással valamint a házhoz menő rendszerű zöldhulladék-gyűjtéssel kapcsolatos további részletes szabályokról és tudnivalókról honlapunkon olvashat bővebben.


2021.02.22.

Ugye, ragasztotta, nem halasztotta?!

Az NHKV Zrt. januárban – a negyedéves számlával együtt – újra kiküldte ügyfelei részére az edényazonosító matricákat. A matricát a kukaedény kerekek felőli oldalára kell kiragasztani. Ahhoz, hogy a hulladékszállítást továbbra is igénybe vehessék, a matricának már felragasztva, jól látható helyen kell lennie a kukaedényen. A közszolgáltató ellenőrzi a matricákat és így a jogosultság meglétét, ezért márciustól előfordulhat, hogy az STKH nem üríti az edényazonosító matrica nélküli kommunális kukákat.

 


2021.02.08.

Ragasszon, nehogy a nyakán maradjon! 

Ragassza ki a kukára az azonosító-matricát! Az NHKV Zrt. januárban – a negyedéves számlával együtt – újra kiküldte ügyfelei részére az edény-azonosító matricákat. A matricát a kukaedény kerekek felőli oldalára kell kiragasztani. A közszolgáltató ellenőrzi a matricákat és így a jogosultságmeglétét, ezért márciustól előfordulhat,hogy az STKH nem üríti az edény-azonosító matrica nélküli kommunális kukákat.

 

 

 


2021.01.20.

Ragassza, ne halassza! 

Ragassza ki a kukára az azonosítómatricát! Az NHKV Zrt. januárban – a negyedéves számlával együtt – újra kiküldi ügyfelei részére az edényazonosító matricákat. A tavalyihoz hasonlóan, a matricát a kukaedényre kell kiragasztani. A közszolgáltató ellenőrzi a matricákat és így a jogosultság meglétét, ezért márciustól előfordulhat, hogy az STKH nem üríti az edényazonosító matrica nélküli kommunális kukákat.

 

 


2020.03.19. 

Tájékoztató a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjfizetés felfüggesztésének lehetőségéről

Tisztelt Ügyfelünk!

A világjárvány hatására Magyarország Kormánya által elrendelt veszélyhelyzet következtében a gazdálkodó szervezeteknél várható hulladékgazdálkodási közszolgáltatásból származó hulladékmennyiség csökkenése miatt az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. a közszolgáltatás igénybevételét felfüggesztő gazdálkodó szervezetek részére 2020. március 17. napjától 3 hónap időtartamra lehetővé teszi a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjfizetési kötelezettség felfüggesztését.

A gazdálkodó szervezet fogalmát a polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény 7. § (1) bekezdésének 6. pontja határozza meg.

Az igényléshez szükséges nyomtatvány megtalálható honlapunkon a Kapcsolat/Letölthető dokumentumok/ KÉRELEM gazdálkodó szervezetek részére

A felfüggesztésre irányuló kérelmet hiánytalanul kitöltve az ugyfelszolgalat@stkh.hu e-mail címre kérjük megküldeni.

A beadványhoz mellékelni szükséges a

  • a hatályos cégkivonatot,
  • az aláírási jogosultságot igazoló aláírási címpéldány másolatát,
  • ha más személy jár el, akkor a részére a jogosult által adott meghatalmazás másolatát.

A bejelentést követően 3 hónapnál korábbi időponttól ismételten igénybe szeretnék venni a szolgáltatást, azt kérjük szíveskedjenek írásban bejelenteni részünkre.

Amennyiben a felfüggesztés bejelentése után a közszolgáltató a gazdálkodó szervezet részéről észleli a hulladékgyűjtő edényzet ürítésre történő kihelyezését, a felfüggesztés megszűnik és újból díjfizetési kötelezettség keletkezik.

A szolgáltatás szüneteltetése (díjfizetési kötelezettség megszűnése) és a hulladékszállítás ismételt beállítása a bejelentést követő hónap 1. illetve 15. napjától lehetséges.

Üdvözlettel:

STKH Kft.


2020.01.29.

Tisztelt Ügyfeleink!

Az NHKV Zrt. és az STKH Kft. együttműködése alapján a 2020. évtől a kommunális gyűjtőedényekre azonosító matrica felragasztása szükséges.
Ügyfeleink a 2019. IV. negyedévi közszolgáltatási számlájuk mellékleteként kapják meg az érvényesítő matricákat. A levél tájékoztatást nyújt a felhelyezés határidejéről, módjáról. Kérjük, a matricákat a kiküldött útmutató szerint (a kukatestre, a kuka elülső oldalára) 30 napon belül helyezzék fel. Ennek meglétét 2020. március hónaptól ellenőrizzük.
Amennyiben nem kaptak, vagy nem a szerződésüknek megfelelő űrtartalmú, darabszámú hulladékgyűjtő edényre vonatkozó matrica került a mellékletbe, kérjük, a számlalevélen megjelölt ügyfélszolgálati irodánkkal vegyék fel a kapcsolatot. A közös használatban lévő edények esetében minden edényhasználó a saját matricáját ragassza fel a közös kukára.

A szerződés lemondásával, módosításával kapcsolatos ügyintézés megkönnyítésére, kérjük, a matrica jól beazonosítható részét hozzák magukkal.
A továbbiakban csak ép, sérülésmentes matricával ellátott edényeket üríti társaságunk. A beazonosítást akadályozóan sérült matricák pótlását ügyfélszolgálatainkon biztosítjuk.
Több edénnyel rendelkező, illetve több telephelyen szolgáltatást igénybe vevő ügyfeleink (jellemzően gazdálkodó szervezetek) külön levélben kapják a tájékoztató levéllel ellátott matricákat.

A 2020. január 1-jét követő időszakban induló közszolgáltatási szerződések, üdülőhelyi és időszakos szerződések esetében az érvényesítő matricák a későbbiekben kerülnek kiküldésre.

Kérjük szíves együttműködésüket!


2019.07.23.

Tájékoztatás Ügyfeleink részére!

Az utóbbi időben elszaporodó szabálytalan parkolások miatt kollégáink többször nem tudták megközelíteni a járat szerinti ürítési helyeket. Az ürítési napon szabálytalanul parkoló autó miatt elmaradó gyűjtést kizárólag pótdíj ellenében végezzük el.

A pótürítést igényelni az ugyfelszolgalat@stkh.hu e-mail címen lehet.

Amennyiben nem kívánják igénybe venni pótdíj ellenében a soron kívüli ürítést, akkor a szolgáltatást a soron következő járat szerinti gyűjtési napon végezzük el.
A kukaedény űrtartalmán felül keletkező hulladékmennyiség elhelyezése bármilyen zsákban történhet a szerződésben rögzített mennyiség erejéig, mely a kukaedények mellé helyezhető.

Együttműködésüket köszönjük. 
Üdvözlettel: STKH