Üdvözöljük az STKH Kft. weboldalán!
Magyarország | 9400 Sopron, Harkai domb 0466/31 hrsz. Tervezzen útvonalat!
Kezdőlap » Válogatni egyszerű » Kreatív újrahasznosítás

A szelektív hulladékgyűjtés ma már a mindennapjaink természetes része, de tudunk-e minden fontosat erről a rendszerről? Cikksorozatunkban példákkal, gyakorlati tudnivalókkal tesszük vonzóbbá az otthoni válogatást.

A környezetünkben elhasznált dolgok részben vagy egészében alapanyagul szolgálhatnak saját készítésű díszekhez, használati tárgyakhoz. Lehet a funkciókat teljesen újragondolni, bátran újraszabni a vonalakat, ötvözni az addig önálló elemeket, hiszen egy hulladékot veszünk kezelésbe. Nagyot nem tévedhetünk, egy új esélyt adunk az elhasznált tárgynak, miközben meghosszabbítjuk az életét, sőt hasznossá tesszük új formájában.

Kiváló tanpálya lehet mostanában a madáretetők készítése. Műanyagpalackok, kicsorbult csészék, üres konzerves dobozok alakulhatnak kedves vagy vagány eleségtárolóvá.

Szintén hasznos a papírhulladék (magazinok, papírtáskák) újbóli felhasználása pl. csomagolásra. Igényes, ötletes ajándékcsomagolások készíthetők új alapanyag felhasználása nélkül, nem utolsó sorban újabb költség nélkül.

Karácsony közeledtével a sajátkészítésű ajándékokon is gondolkodhatunk. Természetesen a használt egyáltalán nem jelenti az igénytelent, gondoljunk csak az emlékeket ébresztő gyűjteményekre, új szerepet kapó kisbútorokra, újrafűzött ékszerekre.

A kidobásra szánt tárgyak új életre keltése divatos téma manapság: egyrészt értékmentés, másrészt hasznos és szórakoztató időtöltés.

Tipp: az interneten rengeteg ötletet lehet találni a kreatív újrahasznosításhoz.