Kezdőlap » Szemetes tanulságok » A Föld órája – kapcsoljunk ki egy órára szombaton!

A Föld órája – kapcsoljunk ki egy órára szombaton!


Március 26-án, szombaton kerül megrendezésre az idei Föld órája akció, amelyhez a tavalyi év során 190 ország csatlakozott. A szervezők kérik, hogy 20:30-tól egy órára kapcsoljunk le minden villanyt és elektromos eszközt az otthonunkban.

A 2007-ben indult nemzetközi kezdeményezés célja, hogy az egy teljes órára sötétbe boruló épületek, nevezetességek vagy akár komplett környékek, városrészek felhívják a figyelmet az energiával való takarékosság fontosságára, ezen keresztül pedig az éghajlatváltozás veszélyeire és a környezeti értékek megóvására.

A globális felmelegedés másfél fokon belül tartásához az energiafogyasztás csökkentése kulcsfontosságú, de önmagában nem elegendő. Számtalan egyéb módon tehetünk és kell is tennünk a fenntartható jövő érdekében, az STKH folyamatosan bővülő tudástárában rengeteg hasznos tudnivalót, érdekességet és szemléletformáló anyagot gyűjtöttünk össze.

Legyünk kreatívak, töltsük igazán hasznosan a Föld óráját. Szakítsunk időt arra, amire a mindennapos rohanás közepette nem lenne időnk. Egy gyertyafényes vacsora. Egy kis séta a természetben. Egy társasjáték a családdal, barátokkal. Fordítsunk figyelmet a természet és a hétköznapok értékeire!

Na, meg persze kapcsoljuk le a villanyokat szombat este. És éljünk egy kicsit környezettudatosabban minden ezt követő napon.


Megszakítás