Üdvözöljük az STKH Kft. weboldalán!
Magyarország | 9400 Sopron, Harkai domb 0466/31 hrsz. Tervezzen útvonalat!
Kezdőlap » Szolgáltatásaink » Szelektív hulladékgyűjtés

Szelektív hulladékgyűjtés


A szelektív hulladékgyűjtés azt jelenti, hogy az otthonunkban keletkező csomagolási hulladékot anyag fajtánként szétválogatva gyűjtjük. A tisztán, lapítva begyűjtött szelektív hulladék válogatás után tovább értékesítésre kerül a hasznosító cégek részére, akik másod alapanyagot készítenek belőle.

A szelektíven gyűjtött hulladékot a településeken bevezetett rendszerben gyűjti a közszolgáltató. Családi házas övezetekben a házhoz menő zsákos gyűjtés formájában, míg társasházas területeken szelektív gyűjtő szigeteken valósul meg a szelektív hulladék gyűjtése. Ezen felül a zöldudvarokban is leadhatók a lakosság által szelektíven gyűjtött hulladékok. Részletes tájékoztató a Zöldudvarok üzemeltetése menüpontban olvashatók.

Mit gyűjthetünk szelektíven?

  • Papírt: újságokat, reklám- és szóróanyagokat, csomagolópapírt, kartondobozt hulladékgyűjtő szigeteken vagy kék zsákokban. Fontos, hogy a törvényi szabályozás értelmében a papírhulladékot az ingatlanhasználónak kötegelve, lapítva kell átadnia a közszolgáltatónak.
  • Műanyagot: PET palackot kupakkal együtt, száraz mosószeres flakont, fóliát, nejlonszatyort, tasakokat, gyümölcsleves-, tejes kartondobozt hulladékgyűjtő szigeteken, társasházi műanyag kukában vagy sárga zsákban.
  • Üveget: tiszta italos üvegeket, befőttes üveget, parfümös üveget, konzerves üveget kijelölt konténerben.
  • Fémet: üdítős-, sörös italdobozokat, fém konzerves dobozt, állateledeles fémdoboz a hulladékgyűjtő szigeten (műanyagos edényben) vagy sárga zsákokban.

A szelektíven szétválogatott csomagolási hulladékot üresen, száraz és összelapított formában gyűjtsük! Szolgáltatási területünkön az italos karton dobozok (tejes, üdítős, stb.) a műanyaggal együtt kerülnek visszagyűjtésre, illetve a sörös és üdítős fémdobozokat is a műanyaggal együtt kell gyűjteni!

 


Edénybérleti díjak
Edényméret Bérleti díj
60 literes edény 365 Ft / hó
80 literes edény 365 Ft / hó
110 literes edény 365 Ft / hó
120 literes edény 365 Ft / hó
240 literes edény 750 Ft / hó
1100 liter konténer 4250 Ft / hó

 

TOVÁBBI Szolgáltatásaink