Kezdőlap » Szolgáltatásaink » Szelektív hulladékgyűjtés

Szelektív hulladékgyűjtés


A szelektív hulladékgyűjtés azt jelenti, hogy az otthonunkban keletkező csomagolási hulladékot anyagfajtánként szétválogatva gyűjtjük. A tisztán, lapítva begyűjtött szelektív hulladék válogatás után továbbértékesítésre kerül a hasznosító cégek részére, akik másod alapanyagot készítenek belőle.

A szelektíven gyűjtött hulladékot a településeken bevezetett rendszerben gyűjti a közszolgáltató. Családi házas övezetekben a házhoz menő zsákos gyűjtés formájában, míg társasházas területeken szelektív gyűjtőszigeteken valósul meg a szelektív hulladék gyűjtése. Ezen felül a hulladékudvarokban is leadhatók a lakosság által szelektíven gyűjtött hulladékok. Részletes tájékoztató a Hulladékudvarok üzemeltetése menüpontban olvasható.

Mit gyűjthetünk szelektíven?

 • Papírt: újságokat, reklám- és szóróanyagokat, csomagolópapírt, kartondobozt hulladékgyűjtő szigeteken vagy kék zsákokban. A törvényi szabályozás értelmében a papírhulladékot az ingatlanhasználónak kötegelve, lapítva kell átadnia a közszolgáltatónak.
 • Műanyagot: PET palackot kupakkal együtt, száraz mosószeres flakont, fóliát, nejlonszatyort, tasakokat, gyümölcsleves- és tejes kartondobozt hulladékgyűjtő szigeteken, társasházi műanyag kukában vagy sárga zsákban.
 • Üveget: tiszta italos üveget, befőttes üveget, parfümös üveget, konzerves üveget kijelölt konténerben.
 • Fémet: üdítős- és sörös italdobozt, fém konzerves dobozt, állateledeles fémdobozt a hulladékgyűjtő szigeten (műanyagos edényben) vagy sárga zsákokban.

A szelektíven szétválogatott csomagolási hulladékot üresen, száraz és összelapított formában gyűjtsük! Szolgáltatási területünkön az italos karton dobozok (tejes, üdítős, stb.) a műanyaggal együtt kerülnek visszagyűjtésre, illetve a sörös és üdítős fémdobozokat is a műanyaggal együtt kell gyűjteni!


Szelektív szigetek elhelyezkedése és pontos GPS koordinátái (ide kattintva megtekinthetőek)


Fontos információk a házhoz menő zsákos szelektív hulladékgyűjtésről:

 • a zsákokba csak a megfelelő hulladéktípusok kerülhetnek,
 • a teli zsákokat a gyűjtési nap reggelén 5 óráig helyezze ki a ház elé,
 • a csomagolási hulladékot mindig lapítva, a zsákokat teljesen megtelve kell kihelyezni,
 • a teli (STKH-s és egyéb átlátszó) zsákok helyett a 2+1 darab cserezsákot biztosítjuk,
 • az ezen felül keletkező válogatott hulladék bármilyen átlátszó zsákban kihelyezhető elszállításra,
 • szabálytalanság esetén (nincs lapítva a hulladék, nem a megfelelő hulladék került a zsákba, nincs tele a zsák) a hulladék elszállítását nem végezzük el,
 • a szelektíven gyűjtött hulladék elhelyezésére hulladékudvarainkban is biztosítunk lehetőséget, ahol a csomagolási hulladékon felüli, újrahasznosításra alkalmas hulladékokat is átvesszünk,
 • a gyűjtési napok esetleg változhatnak a működési kapacitástól függően, ezért kérjük, hogy a zsákok kihelyezése előtt vegyék figyelembe a honlapunkon megjelenő információkat www.stkh.hu.

Hulladéknaptárak 2024. Győr-Moson-Sopron vármegye

Hulladéknaptárak 2023. Vas Vármegye


Edénybérleti díjak

Edényméret Bérleti díj
60 literes edény 500 Ft / hó
80 literes edény 500 Ft / hó
120 literes edény 500 Ft / hó
240 literes edény 1000 Ft / hó
1100 liter konténer 5300 Ft / hó

 

TOVÁBBI Szolgáltatásaink

Megszakítás