Kezdőlap » Szolgáltatásaink » Kommunális hulladékgyűjtés » Edényazonosító matrica – tájékoztatás

Edényazonosító matrica – tájékoztatás

2024-es évre új érvényesítő matrica került kibocsátásra.

A 2024-es évre vonatkozó érvényesítő matricákat 2023. IV. negyedévi számla mellékleteként küldte a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt., melyet a kommunális hulladékgyűjtő edényre kellett kiragasztani. Csak ezzel jogosult az adott ingatlan a szerződött űrméretű és darabszámú edényzettel a hulladékszállítás igénybevételére.

Az érvényesítő matricát is tartalmazó számlalevél, 2024. januárban került kézbesítésre.

 

Fontos tudnivalók a matricával kapcsolatosan 

 • Kérjük az azonosító matricát a kukaedényre jól láthatóhelyre szíveskedjenek felragasztani a kapott tájékoztató alapján!
 • Ennek elmulasztása esetén áprilistól előfordulhat, hogy az STKH nem üríti az edényazonosító matrica nélküli kommunális kukákat.
 • Közös használatbanlévő edények esetén (társasházak), minden edényhasználó ragassza fel a saját matricáját a közös kukára.
 • Akiktöbb edénnyel, illetve több telephelyen veszik igénybe a hulladékszállítást (jellemzően gazdálkodó szervezetek) külön levélben kapták meg a tájékoztató levéllel ellátott matricákat.
 • Azon ügyfeleink is mindenképpen őrizzék megaz érvényesítő matricát, ahol egyedi megoldással (zsákból) történik a hulladékszállítás. Ebben az esetben kérjük egy jól látható helyre (pl.: postaláda) kiragasztani, hogy a kollégák az elszállítás során az azonosítást el tudják végezni.
 • Érvényesítő matrica nem kerül kiküldésre az eseti, megrendelés alapjántörténő elszállítás esetében, itt a számlázást teljesítés igazolás alapján végezzük. Az ügyfelek ürítésre vonatkozó igénybejelentésüket annak időpontja előtt legalább 12 órával írásban szükséges jelezni valamelyik ügyfélszolgálatunkon.

 AZ STKH KFT. 2024. ÁPRILISTÓL A TELJES SZOLGÁLTATÁSI TERÜLETÉN MEGKEZDI A MATRICÁK ÜTEMEZETT ELLENŐRZÉSÉT.

 • Az érvényesítő matrica nélküli edényeket beazonosítatlan edényként kezeljük.
 • Amennyiben nem kaptak, vagy nem a szerződésüknek megfelelő űrtartalmú, darabszámú hulladékgyűjtőre vonatkozó érvényesítő matrica került a mellékletbe, kérjük, a számlalevélen megjelölt ügyfélszolgálati irodánkkal vegyék fel a kapcsolatot!
 • A kukát úgy kell kihelyezni gyűjtésre, hogy a matricás oldala az úttest felé nézzen.
 • Az érvényesítő matricák visszavonásig, vagy új matrica megküldéséig érvényesek.
 • Az érvényesítő matricákat a szerződés módosításakor, lemondásakor minden esetben csatolni kell a kérelemhez. Amennyiben a matricák roncsolódásmentesen nem eltávolíthatók, úgy a darabokban leszedett, de még beazonosítható matricákat is elfogadjuk.
 • A beazonosítást akadályozóan sérült/elhagyott matricák pótlását, külön díj ellenében, ügyfélszolgálatainkon biztosítjuk.

 

Ügyfeleink tájékoztatására ügyfélszolgálati elérhetőséget biztosítunk.

Elektronikus ügyintézés: ugyfelszolgalat@stkh.hu

Kérdés esetén kérjük forduljanak hozzánk bizalommal!

Együttműködésüket köszönjük.

 

Megszakítás