Kezdőlap » Jövőálló működés – Föld Napja 2023

Jövőálló működés – Föld Napja 2023

AZ STKH FENNTARTHATÓSÁGI MINTAPROJEKTJE

 

JÖVŐÁLLÓ, ZÖLD FEJLESZTÉSEK NAGYCENKEN ÉS CELLDÖMÖLKÖN

 

A 2023. évi Föld Napja alkalmából egy rendhagyó kezdeményezésbe vágtunk bele. A mintaprojekt során a nagycenki hulladékudvarunkban és a celldömölki telephelyünkön található irodakonténerek szigetelésével, valamint raklapokból készült pihenőpadok kihelyezésével, Celldömölkön pedig egy szintén saját készítésű pergola telepítésével teszünk azért, hogy az STKH ne csupán egy felelősen, környezettudatosan működő vállalat legyen, hanem egy jövőálló, stabil és szerethető munkahely. A fenntarthatósági projekt célja, hogy úgy csökkentsük az irodakonténerek fűtésére, hűtésére felhasznált energia mennyiségét és ezáltal az e célra fordított kiadások volumenét, valamint cégünk környezeti lábnyomát, hogy közben a munkakörülmények színvonalát is emelni tudjuk, kollégáink számára komfortosabbá tegyünk a mindennapokat.

 

Az elmúlt évek kihívásai (pl.: világjárvány, energia ár-emelkedés) bizonyították, hogy azok a vállalatok tudnak igazán hatékonyan és sikeresen működni, melyek képesek reagálni a legváratlanabb külső hatásokra is, valamint olyan jövőálló megoldásokban gondolkoznak, melyek hosszú távon is biztosítani képesek a stabil, zavartalan működést. Ahhoz, hogy ennek a feltételeit megteremthessük, a fejlesztések, finomhangolások tervezésekor több dimenzióban kell gondolkodnunk. A működés minőségét alapvetően meghatározó és befolyásoló tényezőket egy olyan átfogó rendszerbe kell illesztenünk, ahol az egyes elemek kölcsönhatásait is figyelembe vesszük. Az olyan szempontok ugyanis, mint például a professzionális, egyben komfortos munkakörülmények, a dolgozói elégedettség, a kiszámít-hatóság és tervezhetőség, a takarékosság, a hatékonyság, a gazdasági előnyök vagy éppen a vállalat sajátosságaiban rejlő lehetőségek kiaknázásából származó előnyök csak egymás mellett értelmezhetők, hiszen ezek hol kisebb, hol nagyobb mértékben, de hatással bírnak egymásra. És természetesen ide tartozik a fenntarthatóság is, mely az imént felsorolt tényezők mellett szintén kiemelt hangsúlyt kapott aktuális projektünk kialakítása során. Ha mindezeket szem előtt tartjuk, úgy annál többet profitálhatnak a végeredményből kollégáink, cégünk és természeti környezetünk egyaránt. A nagycenki és celldömölki irodakonténerek szigetelésével, a saját készítésű pergola és raklap padok telepítésével a fentiek szellemében egy olyan jövőálló fejlesztést valósítunk meg, amely révén több fronton is ellenállóbbá válunk az esetleges jövőbeli kihívásokkal szemben, miközben jó példával elöl járva a jó és okos, zöld gyakorlatok beépítésére motiváljuk környezetünket.

 

Hosszas előkészületek után a kivitelezés szakaszához érkeztünk, a munka igazán látványos szakasza most következik. A lenti galériában a képekre kattintva megtekinthetők a mintaprojekt részleteivel kapcsolatos fontosabb tudnivalók és további hasznos érdekességek.

Megszakítás