Kezdőlap » Package until wreckage – Magyar verzió

Package until wreckage – Magyar verzió

PACKAGE UNTIL WRECKAGE


A kevesebb lehet több?

Nemzetközi Karikatúra pályázat 2024.

A teljes méretben való megtekintéshez kattintson a képre.

 

Kiíró
STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Megjelenés időpontja
2024. február 29.

Pályázati anyagok beküldése
Beküldési határidő: 2024. április 3.

Téma
Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. nemzetközi karikatúra pályázatot hirdet hivatásos és amatőr karikaturisták, szatirikus képzőművészek és reklámgrafikusok számára, melynek témája a háztartásokban keletkező csomagolási hulladék.

Csomagolni kell? Vagy nem?

Védelmet ad vagy sebezhetővé tesz a csomagolás?

A sok csomagolás több szemetet jelent?

Tudunk kevesebb csomagolóanyaggal élni?

Vagy belefulladunk a szép, praktikus, szükséges csomagolóanyagokba?

 

Többek között ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat közösen. A célunk, hogy a beérkező pályamunkák segítségével felhívhassuk a figyelmet a háztartásokban keletkező túlzott mennyiségű csomagolási hulladékkal és fogyasztói szokásainkkal kapcsolatos problémákra, következményekre, valamint mindennapos hulladékunk környezettudatos, felelős kezelésével kapcsolatos jó gyakorlatokra.

Díjak

 1. díj: 300 euro
 2. díj: 200 euro
 3. díj: 100 euro

Technikai paraméterek

 • A pályaműveket postán vagy elektronikus formában várjuk.
 • A papír alapú pályaművek javasolt mérete A/3 formátumú, de minimum A/4 méretű.
 • Az elektronikusan küldött munkák ajánlott mérete álló formátumnál kb. 2500 px széles, fekvőnél kb. 3500 px széles, a felbontás minimum 300 dpi. Az ajánlott fájlformátum PDF vagy PNG.

Pályázati feltételek

 • A pályázaton kizárólag a 14. életévüket már betöltött személyek vehetnek részt.
 • A pályázatra a nyomtatott sajtóban, illetve annak web mellékletében, vagy önálló webújságban, illetve egyéb hivatalos formában még nem publikált munkákkal lehet nevezni.
 • Egy pályázótól maximum 3 pályaművet fogadunk.

Pályázatok beküldése

 • A pályamunka beküldésével a szerző automatikusan nevez a pályázatra.
 • A pályamunkákat postán az alábbi címre várjuk: 9400 Sopron, Harkai domb 0466/31 hrsz.
 • A postán érkezett pályaműveket nem küldjük vissza.
 • Az e-mailben küldött pályamunkákat az alábbi címre várjuk: palyazat@stkh.hu
 • A papír alapon beküldött pályaművek esetében a borítékban egy külön lapon, míg az elektronikusan beküldött pályaművek esetében egy külön szöveges dokumentumban vagy magában az e-mail szövegében kötelező feltüntetni a következő adatokat:
  • a mű címe,
  • az alkotó neve,
  • lakcíme,
  • telefonszáma,
  • e-mail címe.
 • Csak azon nevezők pályamunkáit tudjuk elbírálni, akik a fenti adatokat hiánytalanul megadták a beküldés során.
 • Az elektronikusan küldött képfájlok elnevezésének tartalmazniuk kell legalább a pályázó családnevét, de célszerű a szerző teljes nevét feltüntetni.

 Zsűri

A beküldött műveket szakmai zsűri válogatja. A zsűri a közízlést vagy kisebbségek jogait stb. kifejezetten sértő, a szerzői-jogi szempontból aggályos, vagy a pályázati feltételeknek nem megfelelő műveket indoklás nélkül kizárja. A zsűri döntéséről a pályázatban megadott
e-mail címre küldünk tájékoztatást a nyerteseknek 2024. április 15-
ig.

 Kiállítás

A kiállítás teljes zsűrizett anyaga 2024. április 22-től tekinthető meg az STKH honlapján. A legjobb képek a jövőben környezeti szemléletformáló kiállítások törzsét képezik, melyeket jelentős események kísérőprogramjaként és önálló vándorkiállításként is bemutathatunk. A legjobb alkotások az STKH honlapján és Facebook oldalán is megtekinthetők lesznek.

 További információ

A pályázattal kapcsolatos további információkat 2024. február 29. után folyamatosan töltjük fel a www.stkh.hu weboldalra.

 A kiíró a pályamunkákat szabadon felhasználhatja.

A pályázaton a pályaművek benyújtásával a pályázó – vagy kiskorú pályázó esetén törvényes képviselője – kifejezett, feltétlen és visszavonhatatlan engedélyt ad, hogy az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. a pályázatra beküldött anyagát – annak díjazásától függetlenül – térítésmentesen bármiféle területi vagy időbeli korlátozás nélkül felhasználja online és egyéb más kommunikációs felületein. Az ingyenesen felhasználás kiterjed a másolásra, módosításra és terjesztésre is. A pályaművek kiállítása, az interneten való bemutatása, sajtó vagy média kommunikációban történő felhasználása céljából a pályázó és törvényes képviselője hozzájárul ahhoz, hogy a szervező és együttműködő partnerei felhasználják a nevét és megadott adatait a pályázathoz kapcsolódó kommunikációs tevékenység során. A felhasználási engedély valamennyi ismert felhasználási módra a lehető legteljesebb mértékben kiterjed. A fentiek nem érintik a személyhez fűződő jogokat.  Pályázó szavatolja, hogy a leadott pályázat saját szellemi terméke, aminek minden szerzői és felhasználási jogával rendelkezik. Szervező minden ezzel kapcsolatos felelősséget elhárít, az illetéktelen felhasználással kapcsolatos jogkövetkezmények a pályázót terhelik.  A pályázaton való részvétellel a pályázók elfogadják a részvételi feltételeket. A pályázók a pályázat benyújtásával elfogadják, hogy a zsűri bármely, jelen pályázattal kapcsolatos döntése végleges és minden tekintetben kötelező érvényű, azokkal kapcsolatban minden jogi út kizárva.

 Minden pályázónak jó munkát és sikeres részvételt kívánunk!

STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Megszakítás