Kezdőlap » Tudástár » Sérült edények – tájékoztató

Sérült edények – tájékoztató

Elmaradhat a sérült, törött kukák ürítése – fotóriport
A mindennapos igénybevétel mellett természetes, hogy előbb-utóbb kisebb karcok, hajszálrepedések jelennek meg a kukaedényeken. Ezekkel egészen addig nincs is gond, amíg nem teszik fizikailag lehetetlenné vagy balesetveszélyessé az edények ürítését. Sokkal súlyosabb problémát jelentenek azonban a kettétört fedők, a leszakadt perek, hatalmas lyukak a kuka oldalán, hogy csak néhányat említsünk a leggyakoribb problémák közül. Fotóriportunkban most megmutatjuk, hogy pontosan milyen esetekben minősülhet ürítésre alkalmatlannak egy sérült edény.

A kuka gépi ürítésre való alkalmatlansága vagy az ürítés balesetveszélye miatt az alábbi sérülések esetén maradhat el az edények ürítése:
– helytelenül javított, vasalt kukák
– megolvadt kukák
– a kuka gépjárműhöz illeszkedő pontjai sérültek, vagy hiányosak
– kuka teste oly mértékben sérült, hogy kiszóródik belőle a hulladék
– hiányzik az edény fedeleMi a teendő, ha elmarad a kuka ürítése?
Hogy a lehető legkevesebb ürítést maradjon el, célszerű azonnal felvenni a kapcsolatot a matricán is jelzett e-mail címen vagy telefonszámon keresztül a területileg illetékes Ügyfélszolgálati Irodánkkal, hogy kukáját mielőbb javíthassuk vagy új edényt tudjon beszerezni. Az edényekre vonatkozó garanciával, rendeltetésszerű használattal és számos egyéb fontos tudnivalóval kapcsolatosan korábbi cikksorozatunk első négy részében itt írtunk részletesen.

Nem éri meg saját kezűleg nekilátni a javításnak
Tapasztalataink szerint sokan megpróbálják otthon, saját kezűleg kijavítani a sérült kukaedényeket. És bár elsőre sikeresnek tűnhet a művelet, egy hulladékgazdálkodási szakember olyan szempontokat is figyelembe vesz, amelyre az ember elsőre nem is gondolna. Az önmagában ugyanis nem elegendő, ha a kuka stabilan áll, az otthoni javítások következtében gyakran megváltozik az edény súlypontja vagy a rögzítés, perem formája változik meg. Ezek pedig balesetveszélyessé vagy szimplán fizikailag lehetetlenné tehetik a gépi ürítést, ezért mindenképpen forduljon hozzánk.

 

 

Megszakítás