Kezdőlap » Szemetes tanulságok » Itt a műanyagmentes július, itt a műanyagmentes jövő?

Itt a műanyagmentes július, itt a műanyagmentes jövő?


A kereken 10 évvel ezelőtt Ausztriából induló kezdeményezés, hanem nemzetközi megmozdulássá nőtte ki magát. Ma már több mint 170 országban több mint 120 millióan próbálják meg felhívni a figyelmet a műanyag szennyezés súlyosságára, annak veszélyeire és a lehetséges alternatívákkal járó előnyökre.

Hazánkban többnyire a vendéglátó szektor, valamint az élelmiszeripari vállalatok kampányai révén találkozhatunk a műanyagmentes júliussal, idén viszont igazi különlegessége, hogy éppen e hónaptól tiltja kormányrendelet számos egyszer használatos műanyag termék forgalomba hozatalát. Bár jelentős előrelépésről beszélhetünk, ez önmagában korántsem oldja meg a problémát, hiszen a túlfogyasztás óriási problémát jelent és a szervezetek, vállalatok mellett nekünk fogyasztóknak is hatalmas a szerepünk abban, hogy visszaszoruljon a műanyag szennyezés, amely sokkal súlyosabb, mint azt elsőre gondolnánk.

Éppen ezért összegyűjtöttünk a témában rengeteg fontos tudnivalót, hogy könnyedén képbe kerülhessen a műanyag szennyezés minden aspektusával. A környezet védelme azonban természetesen nem ér véget júliusban, így a honlapunk Tudástár menüjében találhat „műanyagmentes” blokkot a jövőben is bővítjük érdekes és hasznos tudnivalókkal.


Megszakítás